Επιστροφή

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ο δικτυακός τόπος https://4all.e-me.edu.gr/ φιλοξενεί την «e-me για όλους», την ελεύθερη και ανοιχτή σε όλους εκδοχή της Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας e-me, η οποία απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν την e-me χωρίς να διαθέτουν ή χωρίς να χρησιμοποιήσουν λογαριασμό Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ).

Στην «e-me για όλους», οποιοσδήποτε μαθητής, εκπαιδευτικός, ερευνητής, επιμορφωτής, φοιτητής ή άλλος ενδιαφερόμενος επιθυμεί να γνωρίσει και να αξιοποιήσει την Πλατφόρμα, μπορεί να αποκτήσει λογαριασμό πρόσβασης μέσω μιας απλής διαδικασίας εγγραφής. Για τον λόγο αυτό, οι χρήστες του δικτυακού τόπου https://4all.e-me.edu.gr καλούνται να είναι πολύ προσεκτικοί:

 • Κατά την αποδοχή αιτημάτων φιλίας από άλλους χρήστες, ιδιαίτερα στην περίπτωση που δεν τους γνωρίζουν προσωπικά
 • Κατά την αποδοχή αιτημάτων άλλων χρηστών για συμμετοχή σε Κυψέλες που διαχειρίζονται οι ίδιοι
 • Κατά την επικοινωνία με άλλους χρήστες (μέσω προσωπικών μηνυμάτων, αναρτήσεων/σχολίων σε Κυψέλες κτλ.)
 • Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε χρήστης ζητήσει τα προσωπικά τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, e-mail, κωδικό πρόσβασης κτλ.)
 • Κατά την ανάρτηση και ιδιαίτερα κατά τον διαμοιρασμό αρχείων είτε στον προσωπικό τους χώρο αρχείων είτε σε περιβάλλον Κυψέλης

Οι χρήστες οφείλουν να απέχουν από την ανάρτηση υλικού (κείμενα, εικόνες, φωτογραφίες, video, αναρτήσεις και σχόλια στον τοίχο της Κυψέλης κτλ.) το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί παράνομο, απειλητικό, βλαβερό, συκοφαντικό, υβριστικό, δυσφημιστικό, προσβλητικό, πορνογραφικό, βλάσφημο, ενοχλητικό, χυδαίο, άσεμνο, καθώς και από την ανάρτηση οποιουδήποτε υλικού θα μπορούσε να αποτελέσει ή να ενθαρρύνει παράνομη ή αξιόποινη συμπεριφορά, ή να αποτελέσει παραβίαση του απορρήτου κάποιου άλλου, ή να εκφράσει φυλετικές, εθνικές ή άλλες διακρίσεις.

Καλούνται δε, εφόσον αντιληφθούν την ύπαρξη τέτοιου υλικού, να ειδοποιούν άμεσα τους διαχειριστές της Πλατφόρμας προκειμένου αυτοί να προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες που περιλαμβάνουν τη διαγραφή του σχετικού περιεχομένου και τη διακοπή λειτουργίας του λογαριασμού του χρήστη που το ανάρτησε.

Επίσης, σε περίπτωση που γίνει αναφορά από χρήστες ή υποπέσει στην αντίληψη των διαχειριστών οποιαδήποτε συμπεριφορά ή ενέργεια χρήστη που αντιτίθεται στους κανόνες ορθής χρήσης της Πλατφόρμας (π.χ. απειλητική/προσβλητική συμπεριφορά προς άλλους χρήστες ή προσπάθεια εξαπάτησής τους, κατάχρηση του προσφερόμενου αποθηκευτικού χώρου αρχείων, δημιουργία πλασματικών λογαριασμών πρόσβασης κτλ.), ο λογαριασμός του χρήστη θα απενεργοποιείται και το υλικό που έχει αναρτήσει θα διαγράφεται χωρίς πρότερη ενημέρωση.

Εφόσον ο χρήστης δεν συνδεθεί στην Πλατφόρμα για χρονικό διάστημα άνω των 6 μηνών, ο λογαριασμός του θα καθίσταται ανενεργός. Στην περίπτωση αυτή ο χρήστης θα ειδοποιείται και, εφόσον δεν εισέλθει στην Πλατφόρμα εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, ο λογαριασμός του θα απενεργοποιείται και το υλικό που έχει αναρτηθεί από τον ίδιο θα διαγράφεται.

Το ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» ως φορέας υλοποίησης της Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας «e-me για όλους» αποποιείται οποιασδήποτε ευθύνης σχετικά με την περιορισμένη χρονική διάρκεια, τη διαγραφή, την κακή απόδοση ή την αδυναμία ηλεκτρονικής αποθήκευσης οποιωνδήποτε δεδομένων (data) των χρηστών ή / και οποιουδήποτε περιεχομένου προσωπικών σελίδων/υπηρεσιών. Δεν εγγυάται επίσης ότι οι λειτουργίες των διακομιστών του (servers) θα είναι αδιάκοπες ή χωρίς κανενός είδους σφάλματα, απαλλαγμένες από ιούς, κακόβουλο λογισμικό ή άλλα παρόμοια στοιχεία, παρ’ όλο που καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλή λειτουργία του δικτύου του.

Ο δικτυακός τόπος https://4all.e-me.edu.gr, συλλέγει προσωπικές πληροφορίες όπως το ονοματεπώνυμο, το e-mail και την ιδιότητα των χρηστών (μαθητής/ εκπαιδευτικός) μέσω Φορμών Υποβολής Στοιχείων, όπως π.χ. η Φόρμα Δημιουργίας Λογαριασμού. Τα δεδομένα αυτά χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για στατιστικούς λόγους και λόγους βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών και δε δημοσιοποιούνται σε οποιονδήποτε τρίτο (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) για κανένα λόγο, με την εξαίρεση σχετικών διατάξεων του νόμου και προς τις αρμόδιες και μόνο αρχές.

Ο παρών δικτυακός τόπος μπορεί να συγκεντρώνει επίσης μη προσωπικά στοιχεία αναγνώρισης των χρηστών χρησιμοποιώντας αντίστοιχες τεχνολογίες, όπως cookies ή / και την παρακολούθηση διευθύνσεων Πρωτοκόλλου Internet (IP). Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη / χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται για τη διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη / χρήστη όσον αφορά στη χρησιμοποίηση συγκεκριμένων υπηρεσιών ή/και σελίδων της Πλατφόρμας, για στατιστικούς λόγους και προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές οι οποίες είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς. Τα στοιχεία αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν επίσης τον τύπο του φυλλομετρητή (browser) που χρησιμοποιεί ο επισκέπτης / χρήστης, το είδος του υπολογιστή, το λειτουργικό του σύστημα, τους παρόχους διαδικτυακών υπηρεσιών και λοιπές πληροφορίες τέτοιου είδους.

elen

Καλώς ήρθατε στην
Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me
για μαθητές και εκπαιδευτικούς

368

Μαθητές

461

Εκπαιδευτικοί

71

Κυψέλες

Τι είναι η e-me;

Η Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me για μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι ένα ασφαλές ολοκληρωμένο ψηφιακό περιβάλλον, για τη μάθηση, τη συνεργασία, την επικοινωνία και τη δικτύωση όλων των μελών της σχολικής κοινότητας.

Η Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me αναπτύχθηκε για να αποτελέσει:

 • το προσωπικό περιβάλλον εργασίας κάθε μαθητή και εκπαιδευτικού
 • έναν ασφαλή χώρο συνεργασίας, επικοινωνίας, ανταλλαγής αρχείων και αξιοποίησης ψηφιακού περιεχομένου
 • ένα χώρο για κοινωνική δικτύωση μαθητών και εκπαιδευτικών
 • ένα πλαίσιο για υποδοχή εξωτερικών εργαλείων και εφαρμογών (apps)
 • ένα χώρο για δημοσιοποίηση και ανάδειξη της δουλειάς των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των σχολείων

Εκδοχές της e-me

Πρόκειται για την κύρια, επίσημη εκδοχή της Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας e-me, η οποία απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και -σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις- περιλαμβάνει την πιο πλήρη και πιο πρόσφατη λειτουργικότητα της e-me.
Η είσοδος των μαθητών και των εκπαιδευτικών στην επίσημη εκδοχή της e-me γίνεται ΜΟΝΟ με λογαριασμούς Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ), εξασφαλίζοντας έτσι ότι όλοι οι χρήστες της είναι πιστοποιημένοι.
Στην επίσημη εκδοχή της e-me περιλαμβάνεται επίσης υποστήριξη χρηστών και όλες οι αναφερόμενες παροχές.
Χρησιμοποιώντας την επίσημη εκδοχή της e-me βρίσκεστε σε έναν ασφαλή χώρο όπου μπορείτε να (συν-)εργαστείτε με τους υπόλοιπους πιστοποιημένους χρήστες της εκπαιδευτικής κοινότητας.

https://e-me.edu.gr

Η "e-me για όλους" απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν την Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me χωρίς να διαθέτουν ή χωρίς να χρησιμοποιήσουν λογαριασμό Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ).
Είναι ελεύθερη και ανοιχτή σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς, ερευνητές, επιμορφωτές, φοιτητές, προσωπικό φορέων, ή άλλους ενδιαφερόμενους. Η είσοδος γίνεται με απλή εγγραφή. Η "e-me για όλους" έχει την ίδια λειτουργικότητα με την επίσημη e-me, όμως επειδή οι χρήστες της δεν είναι πιστοποιημένοι (δε γίνεται ταυτοποίηση χρηστών) δεν παρέχει τα ίδια επίπεδα ασφάλειας, ενώ δεν προσφέρονται αντίστοιχες παροχές και υποστήριξη χρηστών.

https://4all.e-me.edu.gr

Λειτουργίες

 • ΑΡΧΕΙΑ

  Προσωπικός χώρος αρχείων σε περιβάλλον υπολογιστικού νέφους

 • ΠΡΟΦΙΛ

  Διαμόρφωση ατομικού προφίλ κάθε χρήστη

 • ΕΠΑΦΕΣ

  Αναζήτηση, προσθήκη και διαχείριση επαφών

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Δημιουργία συνομιλιών, αποστολή μηνυμάτων και αναρτήσεις στον τοίχο της Κυψέλης

 • ΚΥΨΕΛΕΣ

  Δημιουργία χώρων (συν-)εργασίας από μαθητές και εκπαιδευτικούς

 • e-portfolio

  Εφαρμογή οργάνωσης και προβολής της δουλειάς μαθητών και εκπαιδευτικών

 • e-me content

  Δημιουργία διαδραστικών μαθησιακών αντικειμένων / διαδραστικών εκπαιδευτικών πόρων

 • <span class='eme-annotation'>e-me</span> store

  Αποθήκη "μικροεφαρμογών" για ενεργοποίηση στην e-me

 • ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ

  Διασύνδεση με τα Ψηφιακά Αποθετήρια Φωτόδεντρο για αξιοποίηση εκπαιδευτικού περιεχομένου

Έκδοση 1.9.1

Στην έκδοση 1.9.1 της e-me μπορείτε:

 • να επεξεργαστείτε το προφίλ σας,
 • να προσωποποιήσετε την εμφάνιση της πλατφόρμας και να επιλέξετε γλώσσα (ελληνικά ή αγγλικά),
 • να βρείτε άλλους χρήστες της e-me και να δημιουργήσετε Επαφές,
 • να επικοινωνήσετε μαζί τους με προσωπικά μηνύματα,
 • να συμμετέχετε σε Κυψέλες ή και να δημιουργήσετε νέες,
 • να γράψετε στον τοίχο της Κυψέλης αξιοποιώντας τις πολλαπλές δυνατότητες του ενσωματωμένου επεξεργαστή κειμένου,
 • να ανεβάσετε τα αρχεία σας στον προσωπικό σας cloud χώρο αρχείων, να τα διατηρήσετε συγχρονισμένα στο προσωπικό σας υπολογιστή ή τη φορητή συσκευή και να τα διαμοιραστείτε με άλλες επαφές,
 • να δημιουργήσετε τα δικά σας διαδραστικά μαθησιακά αντικείμενα και γενικά διαδραστικούς εκπαιδευτικούς πόρους και να τα/τους μοιραστείτε με άλλα μέλη στον τοίχο της Κυψέλης,
 • να δημιουργήσετε το e-portfolio σας και να προβάλλετε τη δουλειά σας,
 • να συνδεθείτε απευθείας στο ιστολόγιό σας του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου,
 • να εγκαταστήσετε και χρησιμοποιήσετε τις διαθέσιμες μικρο-εφαρμογές (apps) που θα βρείτε στο e-me store κ.ά.

Νέα & αναβαθμίσεις της e-me

 • Βελτιωμένη λειτουργικότητα, νέα εμφάνιση και ταχύτερη απόκριση του συστήματος των μηνυμάτων.
 • Επικαιροποίηση των τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται από την εφαρμογή "e-me content" και προσθήκη νέας βιβλιοθήκης (Image Pairing).
 • Βελτιωμένη "responsive" συμπεριφορά της πλατφόρμας στις διάφορες συσκευές.
 • Επίλυση των ζητημάτων που είχαν αναφερθεί από χρήστες.
10/07/2018
 • Υλοποίηση εφαρμογής "e-me content" για τη δημιουργία ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου (μαθησιακά αντικείμενα – διαδραστικοί εκπαιδευτικοί πόροι). Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη προς εγκατάσταση, για μαθητές και εκπαιδευτικούς, μέσω του "e-me store".
 • Υλοποίηση εφαρμογής "ΠΣΔ blogs" για τη διασύνδεση της e-me με την υπηρεσία "Κοινότητες και Ιστολόγια" του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ).
 • Προσθήκη επεξεργαστή κειμένου στον τοίχο Κυψέλης με δυνατότητα εισαγωγής ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου από το "e-me content".
 • Αναβάθμιση του τρόπου προβολής εικόνων στο e-portfolio της e-me.
 • Ταχύτερη φόρτωση της σελίδας εισόδου και της σελίδας των Κυψελών του χρήστη.
 • Επίλυση των ζητημάτων που είχαν αναφερθεί από χρήστες.
17/05/2018
Φορτώστε περισσότερα..

Συχνές Ερωτήσεις

Γενικές Ερωτήσεις

Επίσημη e-me & "e-me για όλους"

1. Ποια είναι η διαφορά μετάξύ της επίσημης εκδοχής της e-me και της "e-me για όλους";

Οι δύο εκδοχές παρέχουν την ίδια λειτουργικότητα στο χρήστη και διαφοροποιούνται μόνο στους χρήστες που έχουν πρόσβαση στο κάθε περιβάλλον. Στην επίσημη e-me δίνεται έμφαση στο ασφαλές περιβάλλον και κατά συνέπεια παρέχεται πρόσβαση μόνο σε πιστοποιημένους χρήστες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ). Στην "e-me για όλους", δίνεται έμφαση στην 'ανοικτότητα', και έτσι δίνεται πρόσβαση σε οποιονδήποτε χρήστη με απλή εγγραφή, είτε αυτός ανήκει στην εκπαιδευτική κοινότητα είτε όχι.

2. Έχω λογαριασμό στην "e-me για όλους" και μόλις απέκτησα λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Τι θα γίνει με τη δραστηριοτήτα μου στην "e-me για όλους";

Η δραστηριότητά σας στην "e-me για όλους" δεν μεταφέρεται στην επίσημη e-me, καθώς δεν υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ των λογαριασμών στις διαφορετικές εκδόσεις της e-me. Θα πρέπει να δημιουργήσετε εκ νέου τυχόν επαφές, Κυψέλες κ.ά.

Πρόσβαση & Δημιουργία Λογαριασμού

3. Ποιοί μπορούν να έχουν πρόσβαση στην e-me;

Η e-me απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς (μόνιμους, αναπληρωτές) της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για την πρόσβαση στην επίσημη εκδοχή της e-me, απαιτείται λογαριασμός στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Στην "e-me για όλους" πρόσβαση μπορούν να έχουν και χρήστες εκτός εκπαιδευτικής κοινότητας με απλή εγγραφή.

4. Πως μπορώ να αποκτήσω λογαριασμό στην e-me;

Η σύνδεση στην επίσημη e-me γίνεται με τον προσωπικό σας λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ).

Δεν απαιτείται κάποια άλλη αίτηση για απόκτηση ή ενεργοποίηση λογαριασμού στην e-me. Όσον αφορά την "e-me για όλους", μια απλή εγγραφή αρκεί για να αποκτήσετε λογαριασμό.

5. Είμαι μαθητής αλλά δεν έχω λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Πώς μπορώ να αποκτήσω;

Οδηγίες για την απόκτηση, ενεργοποίηση και χρήση μαθητικών λογαριασμών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο δίνονται εδώ: https://register.sch.gr/students/help/files/egkMailSt_s2.pdf

Περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία για την υπηρεσία Μαθητικών Λογαριασμών Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου μπορείτε να βρείτε εδώ: http://register.sch.gr/students/help/

Βοήθεια & Εκπαίδευση στη χρήση της e-me

6. Πώς να ξεκινήσω; Υπάρχει κάποια βοήθεια/ εγχειρίδιο σχετικά με τη χρήση της e-me;

Ναι, υπάρχει το εγχειρίδιο χρήσης της e-me, το οποίο βρίσκεται στη διεύθυνση https://e-me.edu.gr/s/eme/main/manual.html

Σε κάθε ενότητα της e-me αναζητήστε το εικονίδιο Εγχειρίδιο Χρήσης για να μεταβείτε στην αντίστοιχη ενότητα του εγχειριδίου χρήσης.

7. Πού μπορώ να απευθυνθώ αν χρειαστώ βοήθεια σχετικά με κάποια λειτουργία της e-me;

Για την e-me λειτουργεί υπηρεσία υποστήριξης χρηστών (Help Desk). Μπορείτε να στέλνετε τις ερωτήσεις σας στο e-mail: support@e-me.edu.gr ή εάν χρειαστεί, να τηλεφωνείτε στο 210 3350859 και 210 3350748.

8. Βρήκα κάποιο πρόβλημα σχετικά με τη λειτουργία της e-me. Πού μπορώ να το αναφέρω;

Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία της e-me, μπορείτε να το αναφέρετε χρησιμοποιώντας τη φόρμα Σχολίων/ Υποστήριξης που υπάρχει στο κάτω μέρος της σελίδας της e-me όπου βρίσκεστε. Εναλλακτικά, και εκτός του περιβάλλοντος της e-me, μπορείτε να το αναφέρετε στέλνοντας e-mail στο: support@e-me.edu.gr

Κυψέλες

9. Τι είναι και τι αντιπροσωπεύει μία Κυψέλη;

Η Κυψέλη είναι o βασικός χώρος (συν-)εργασίας μαθητών και εκπαιδευτικών. Η Κυψέλη έχει μέλη, κανάλι επικοινωνίας των μελών ("τοίχο"), επιφάνεια εργασίας, διαμοιραζόμενα αρχεία, εφαρμογές (apps) και έναν υπεύθυνο (αρχηγό/ συντονιστή).

Μία Κυψέλη δημιουργείται/ αντιστοιχεί σε μια "ομάδα" που συνεργάζεται σε κάποιο συγκεκριμένο πλαίσιο ή σκοπό. Παραδείγματα τέτοιων "ομάδων":

- Ένα τμήμα (π.χ. Β2 Γυμνασίου)

- Ένα τμήμα για ένα συγκεκριμένο Μάθημα (π.χ. Β2-Φυσική)

- Ένας όμιλος (π.χ. Όμιλος Φωτογραφίας)

- Μια ομάδα μαθητών του ίδιου ή διαφορετικών τμημάτων που συνεργάζονται για μια εργασία

- Μια ομάδα μαθητών σε μια γειτονιά που συνεργάζονται για μια τοπική δραστηριότητα (π.χ. Ανακύκλωση στη γειτονιά)

- Μία ολόκληρη τάξη (π.χ. Γ τάξη Γυμνασίου, με πολλά τμήματα)

- Ένα project που υλοποιούν συνεργατικά δύο σχολεία

10. Είμαι μαθητής. Μπορώ να δημιουργήσω μία Κυψέλη και να προσκαλέσω τους συμμαθητές μου να γίνουν μέλη;

Ναι, και οι μαθητές μπορούν να δημιουργούν Κυψέλες.

Στην περίπτωση αυτή θα είστε ο υπεύθυνος της Κυψέλης. Για να γίνουν οι συμμαθητές σας μέλη της Κυψέλης θα πρέπει βέβαια να αποδεχθούν την πρόσκληση.

11. Είμαι μαθητής. Μπορώ να προσκαλέσω στην Κυψέλη που δημιούργησα φίλους μου από άλλο σχολείο να γίνουν μέλη;

Ναι, αρκεί να έχουν λογαριασμό στην e-me. Θα πρέπει βέβαια να γνωρίζετε τα username τους στην e-me για να τους στείλετε την πρόσκληση.

12. Είμαι καθηγητής και θέλω να φτιάξω μία Κυψέλη για ένα τμήμα που διδάσκω. Υπάρχουν έτοιμες λίστες με τους μαθητές του τμήματος ώστε να στείλω πρόσκληση σε όλους μαζί για να γίνουν μέλη της Κυψέλης;

Όχι. Η δυνατότητα αυτή δεν υποστηρίζεται προς το παρόν.

Όμως, μπορείτε να διαμορφώσετε τις δικές σας επαναχρησιμοποιήσιμες λίστες μελών (π.χ. μαθητές ενός τμήματος) για να στέλνετε μαζικά προσκλήσεις συμμετοχής στις Κυψέλες που δημιουργείτε.

Για παράδειγμα, την πρώτη φορά που θα δημιουργήσετε την Κυψέλη ενός τμήματος χρειάζεται να στείλετε πρόσκληση σε κάθε μαθητή ξεχωριστά για συμμετοχή στην Κυψέλη. Σε κάθε νέα Κυψέλη όμως, μπορείτε να "εισάγετε" τη λίστα των μελών από την αρχική ή κάποια άλλη Κυψέλη, να τη διαμορφώσετε ανάλογα, με προσθήκη ή αφαίρεση μελών και να στείλετε μαζικά πρόσκληση συμμετοχής στα μέλη της νέας λίστας.

Αποθήκευση Προσωπικών Αρχείων

13. Παρέχεται κάποιος χώρος στην e-me για την αποθήκευση των προσωπικών μου αρχείων;

Ναι, μέσω της εφαρμογής "Αρχεία" έχετε την δυνατότητα να διατηρείτε έναν προσωπικό χώρο αρχείων. Τα αρχεία σας αποθηκεύονται σε περιβάλλον cloud ώστε να μπορείτε να τα συγχρονίζετε με την τοπική σας συσκευή (υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο, tablet) αλλά και να τα μοιράζεστε με άλλα μέλη της e-me.

14. Πόσο διαθέσιμο χώρο έχουν οι εκπαιδευτικοί και πόσο οι μαθητές;

Ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος ανέρχεται στα 500 MB ανά μέλος (τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς). Στον χώρο αυτό προσμετρούνται και τα αρχεία των Κυψελών που έχει δημιουργήσει κάθε μέλος της e-me.

Ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση της e-me

Κυψέλες

1. Πώς μπορώ να γίνω μέλος σε μια Κυψέλη;

Μπορείτε να γίνετε μέλος μιας Κυψέλης με κάποιον από τους παρακάτω τρόπους:

- Να αναζητήσετε μια -δημόσια- Κυψέλη και να στείλετε αίτημα συμμετοχής στον υπεύθυνο της Κυψέλης, εφόσον αυτό επιτρέπεται από τις ρυθμίσεις της Κυψέλης. Μόλις ο υπεύθυνος εγκρίνει το αίτημά σας γίνεστε μέλος της Κυψέλης.

- Να αποδεχτείτε την πρόσκληση συμμετοχής που θα σας στείλει ο υπεύθυνος της Κυψέλης.

2. Πως μπορώ να αποχωρήσω από μια Κυψέλη;

Θα πρέπει να μεταβείτε στη λίστα των Κυψελών σας, να επιλέξετε "Διαχείριση" και στη συνέχεια "Αποχώρηση" από την Κυψέλη που επιθυμείτε.

3. Πως μπορώ να προσκαλέσω μέλη στην Κυψέλη που δημιούργησα;

Αφού εισέλθετε στην Κυψέλη στην οποία είστε υπεύθυνος, μπορείτε να επιλέξετε "Μέλη" -> "Πρόσκληση Μελών" και να προσκαλέσετε:

- Τα μέλη που είναι ήδη στις επαφές σας

- Οποιοδήποτε μέλος της e-me αναζητώντας το με το ακριβές username του

- Τα μέλη που συμμετέχουν ήδη σε άλλες Κυψέλες των οποίων είστε επίσης υπεύθυνος. Για να το κάνετε αυτό θα πρέπει να επιλέξετε "Μέλη Κυψελών" ώστε να εμφανιστεί η λίστα με τις Κυψέλες στις οποίες είστε υπεύθυνος. Επιλέγοντας κάποια από τις Κυψέλες, θα εμφανιστεί η λίστα με τα μέλη της Κυψέλης, τα οποία στη συνέχεια μπορείτε να προσκαλέσετε.

4. Γίνεται η Κυψέλη που θα δημιουργήσω να μην εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης;

Ναι γίνεται, θα πρέπει κατά τη δημιουργία της Κυψέλης να επιλέξετε να δημιουργήσετε μια ιδιωτική Κυψέλη.

5. Τι είναι οι βοηθοί της Κυψέλης;

Οι βοηθοί της Κυψέλης υποστηρίζουν τον υπεύθυνο στο έργο διαχείρισης των αναρτήσεων του τοίχου. O υπεύθυνος μπορεί να ορίσει όσα μέλη της Κυψέλης επιθυμεί ως βοηθούς. Το μέλος θα πρέπει να αποδεχτεί το αίτημα που θα λάβει προκειμένου να γίνει βοηθός.

6. Ένα μέλος της Κυψέλης έκανε μια ανάρτηση στον τοίχο της Κυψέλης που προσβάλει. Τι μπορώ να κάνω;

Υπάρχει η δυνατότητα αναφοράς μιας ανάρτησης ή ενός σχολίου που έχει γίνει στον τοίχο της Κυψέλης. Η αναφορά εμφανίζεται στον υπεύθυνο και τους βοηθούς της Κυψέλης, οι οποίοι αναλαμβάνουν να τη χειριστούν. Μια ανάρτηση ή ένα σχόλιο που θα λάβει 3 αναφορές, κρύβεται από τον τοίχο αυτόματα και είναι ορατό μόνο στον υπεύθυνο και τους βοηθούς του.

7. Μπορώ να μοιραστώ αρχεία με τα μέλη μιας Κυψέλης;

Κάθε Κυψέλη έχει έναν φάκελο με όνομα "{όνομα Κυψέλης}_shared" όπου έχουν πρόσβαση όλα τα μέλη της, με δικαίωμα επεξεργασίας και διαγραφής. Μπορείτε να ανεβάσετε σε αυτόν τον φάκελο το αρχείο που θέλετε να μοιραστείτε με τα υπόλοιπα μέλη της Κυψέλης. Έχετε υπόψη σας ότι τα υπόλοιπα μέλη μπορούν να επεξεργαστούν ή και να διαγράψουν το αρχείο που ανεβάσατε. Συμβουλή: Σε περίπτωση που μοιράζεστε αρχεία που δεν θέλετε να χαθούν, καλό θα ήταν να κρατάτε αντίγραφα στον προσωπικό χώρο αρχείων που σας παρέχει η e-me.

Διαμόρφωση περιβάλλοντος e-me

8. Μπορώ να διαμορφώσω την εμφάνιση της πλατφόρμας ή/ και του προφίλ μου;

Στη σελίδα του προφίλ σας μπορείτε να ορίσετε εικόνα προφίλ, να εισάγετε το "μότο" σας και μια σύντομη περιγραφή για εσάς. Επίσης, μπορείτε να αλλάξετε την εικόνα φόντου της αρχικής σελίδας της e-me πηγαίνοντας στις "Ρυθμίσεις" και επιλέγοντας μια από τις υπάρχουσες εικόνες φόντου ή μεταφορτώνοντας εικόνα από τον υπολογιστή σας.

9. Μπορώ να αλλάξω τη σειρά εμφάνισης των εφαρμογών στην αρχική σελίδα της e-me;

Ναι μπορείτε. Επιλέγοντας επεξεργασία μπορείτε να αλλάξετε τη σειρά εμφάνισης των εφαρμογών. Επίσης, μπορείτε να δημιουργήσετε φάκελο εφαρμογών σέρνοντας μια εφαρμογή πάνω σε μια άλλη και εισάγοντας όνομα φακέλου. Στη συνέχεια μπορείτε να προσθέσετε κι άλλες εφαρμογές στον φάκελο ή και να αφαιρέσετε εφαρμογές από αυτόν. Όταν ένας φάκελος μείνει χωρίς περιεχόμενο διαγράφεται αυτόματα.

Προφίλ/ Επαφές

10. Πώς μπορώ να προσθέσω κάποιο μέλος της e-me στις επαφές μου;

Για να προσθέσετε κάποιο μέλος της e-me στις επαφές σας θα πρέπει να μεταβείτε στη σελίδα του δημόσιου προφίλ του (βλ. επόμενη ερώτηση) και να κάνετε "Αίτημα Σύνδεσης", το οποίο στη συνέχεια θα πρέπει να αποδεχτεί το άλλο μέλος.

11. Πώς μπορώ να δω το δημόσιο προφίλ ενός μέλους της e-me;

Για να δείτε το δημόσιο προφίλ ενός μέλους της e-me θα πρέπει αρχικά να μεταβείτε στην ενότητα "Επαφές". Από εκεί μπορείτε είτε να δείτε το προφίλ μιας επαφής σας είτε να πατήσετε το κουμπί της αναζήτησης και στο πεδίο που θα εμφανιστεί να εισάγετε το ακριβές username του. Επίσης, μπορείτε να δείτε το δημόσιο προφίλ μελών της e-me τα οποία είναι και μέλη σε Κυψέλες που συμμετέχετε.

12. Μπορώ να στείλω μηνύματα σε άλλα μέλη της e-me;

Μπορείτε να στείλετε -ή να λάβετε- μηνύματα μόνο από μέλη της e-me που ανήκουν στις επαφές σας. Για να στείλετε ένα μήνυμα θα πρέπει να μεταβείτε στο μενού μηνυμάτων στο πάνω τμήμα της σελίδας και να επιλέξετε "Δημιουργία Νέου". Στη συνέχεια, θα πρέπει να εισάγετε το username μιας ή περισσότερων επαφών σας, να πληκτρολογήσετε το μήνυμά σας και να πατήσετε "Αποστολή".

13. Μπορώ να αποκλείσω κάποια επαφή μου ώστε να μην μου στέλνει μηνύματα;

Ναι μπορείτε. Θα πρέπει να μεταβείτε στην ενότητα "Επαφές" και να επιλέξετε "Αποκλεισμός" για την επαφή που θέλετε να αποκλείσετε ώστε να σταματήσετε να λαμβάνετε μηνύματα από αυτήν. Οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να αναιρέσετε τον αποκλεισμό, μεταβαίνοντας στην καρτέλα "Αποκλεισμένα Μέλη" και επιλέγοντας "Αναίρεση Αποκλεισμού".

Εγχειρίδιο Χρήσης της e-me

Υποστήριξη χρηστών e-me

Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων "Διόφαντος" (ΙΤΥΕ)

Διεύθυνση Στρατηγικής και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού
Μητροπόλεως 26-28, ΤΚ 10563, Αθήνα

Τηλέφωνα:210 3350859 / 210 3350748
Σχετικά με το έργο:http://dschool.edu.gr